Frø fra haven, og andre steder vi lige er kommet forbi..

Vi ret glade for vores have, selv om den den meste af året ser ret rodet ud. Men det er ok. Bare der er noget for bierne.

Bierne er vigtige, og jeg bliver stadig bange, når jeg læser om, hvor mange bier – og insekter generelt der forsvinder.

Jeg kan huske, da jeg første gang læste Douglas Couplands “Generation A” om en verden uden bier, og hvor skræmmende men urealistisk det var. Nu er det tæt på.

Og hvis jeg kan gøre noget for bierne, så kunne det være at plante nogle flere vilde blomster. Derfor har vi hele året høstet frø alle mulige steder. Både i haven, men også andre steder, vi lige er kommet forbi. Haps, haps, det er vist ikke forbudt.

Nu har vi endelig fået dem sorteret, og der er virkelig mange. Jeg glæder mig til at plante dem – og til at give nogle af dem i julegave. Det må da virkelig tage prisen for årets mest bæredygtige gave.

2 thoughts on “Frø fra haven, og andre steder vi lige er kommet forbi..

  1. Det er jo genialt! Jeg har også høstet lidt rundt omkring i smukke haver på min vej (tænker det mere er kompliment end tyveri) men mest stokroser (de står ofte ud til vejen og er nemme at snuppe). Vi har opdelt vores mikroskopiske have i to; et fodboldareal med kort græs og et ‘engområde’ med vilde blomster (som pt også bare er græs men som skal dækkes til med vilde blomster)

    1. Engområde er der bedste! vild med vilje er også så fin en undskyldning for en kaotisk have :) Hyggeligt med din kommentar. Ligesom i gamle dage ❤️ og jeg vil også lige sige jeres hus ser så fedt ud – og vores har ikke mus mere, så I må gerne låne det engang :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s