Nyt fra den hurtige systue

Systue nyt

Godmorgen på en mandag morgen, hvor den vilde vind vækkede mig alt for tidligt. Så nu kan jeg trisse rundt i det stille hus, gå en tur forbi min systue, og endda skrive et lille indlæg her på bloggen.

Der er rod i stuen, aka systue, med stof og sager, for jeg syr og syr stadig, hver gang jeg kan se mit snit til det.

Det er mine egne hurtige modeller fra bogen, der når igennem maskinerne, og efterhånden har jeg fået hacket nogle af dem, så de er blevet endnu mere hurtige at sy.

Men for at sy skal man selvfølgelig have stof..

I forbindelse med en tur i arbejdsmæssig sammenhæng var jeg en dag i Brønderslev, og der fandt jeg vildeste stofbutik Schøneberg Stof og Design. Der var alt hvad en syentusiast kan ønske sig til sin systue.

Her kom jeg til at gå en lille smule amok, men det var meget svært at lade være. Der var print, pels, velour og læder, så jeg slet ikke kunne holde op med at smide op på disken.

systuesystuesystue

Jeg vil gerne vise jer alt det, jeg har fået syet, men indtil videre må det blive denne fine kjole. Modellen er hacket fra ”Kjolen” i Smart i en fart bogen, så de små ærmer er klippet i forlængelse med for og bagstykke. Mest en nødvendighed fordi stykket, jeg købte, ikke var stort nok til de oprindelige ærmer. Men hey, så er den jo blot endnu hurtigere at sy, og det fungerer også fint.

Det er lækker printet jersey med de smukkeste blomster på en flot mørk bund. Yvonne på en seriøs dag.

systuesystue

”Bare jeg kunne sy sådan en kjole, tænker du måske”

– og så siger jeg til dig – det kan du! Lørdag den 6/10 holder jeg workshop i Hjørring med FOF. En systue bare på en skole med nogle andre sy-interesserede mennesker. Kun 300 kroner for 6 lektioner. Vi starter kl. 10.00 om formiddagen, så vi kan nå en hel masse inden vi pakker sammen. Jeg tager en masse opsyede modeller med, så der bliver rig mulighed for at se, hvad du kan nå. Jeg medbringer også overlocker, så det kan gå ekstra tjept,  og ekstra symaskiner hvis du ikke har din egen. Det eneste det kræver fra dig er noget stof og lysten til at komme i gang.

Jeg håber, vi ses.

systue

0 thoughts on “Nyt fra den hurtige systue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *